Jeg vil fortælle dig en hemmelighed – en hemmelighed som du kender uden at vide det.

Engang imellem hører du sikkert mærkelige lyde, hvor du bor. Hvor de kommer fra ved du ikke og de voksne siger bare at ”det er huset der snakker”.
Jo, godt nok kan huse tale deres eget sprog – de han give sig – knirke og stønne.
Det er som regel ikke det du hører. Prøv at lægge dig med ørene tæt på gulvet ….
Kan du høre noget ?
Nej – vær helt stille og…. Schhh, kan du høre det pusler?
Du ved ikke hvad det er – det er den hemmelighed ,jeg vil fortælle dig – lov mig, at du ikke siger det til nogen ! Åh, det kildre lidt i maven, når man fortæller hemmeligheder , for så er hemmeligheden ligesom ikke hemmelig mere, men det er sjovere og mere spændende at dele den med en anden. Ik`?
Er du klar ?
Det er NULLERTROLDENE du kan høre !
Ha – dem kender du godt…. Eller skal jeg fortælle dig om dem ?
Godt så :

Du kender sikkert en Nullermand. En grå fnullerdims, som din mor nok hader, fordi den lader sig blæse hid og did ud i alle kroge og hjørner i huset. Nullermænd er der mange af i huse, hvor mennesker lever og er glade sammen.
Trivsel kalder man det.
Nogle mødre jagter nullermænd med støvsugeren hver dag – andre ikke så tit.
Du er heldig, hvis du har nullermænd i krogene, for så bor der med garanti også en Nullertrolde familie hos dig !
Nullertroldene kan ikke leve uden trivsel og det betyder lykke, at have Nullertrolde hvor man bor.
 

Nullertroldene er grå – ligesom nullermændene. De er runde med store næser og store fødder. De bruger deres store næser til alt – de stikker deres store
næser i alt – de har næse for alt. Bag på deres runde krop sidder deres troldehale, som en antenne.
Nullertroldene er forskellige – som dig og mig. Nogen er drenge - andre piger.
Nogen er unge – andre gamle…. Og de kan blive meget gamle – ligesom nisser – hvis vi mennesker sørger for god trivsel altid.

NULLERTROLDENE PÅ NYGÅRDEN

For mere end 300 år siden blev der bygget en gård på en ø – lige midt i verden.
Denne gård, kaldet ”Gammelgård” , lå midt i byen på den lille ø. Dengang lå gårdene tæt sammen – skulder ved skulder. Rundt omkring byen var  markerne, som menneskene dyrkede med hjælp af heste og hårdt arbejde. Det var dengang der ikke fandtes fjernsyn , mobiltelefoner og computere, så folk hyggede sig og lavede ting sammen, når de havde fri. Der var glæde og tilfredshed – lige det som Nullertroldene elsker mest, så dem var der mange af.
For omkring 100 år siden besluttede folkene på ”Gammelgård” at flytte hele den firelængede gård ud af byen – sten for sten. Ja, alt flyttede med – både nissen og Nullertroldene. Den gamle lade og navnet på gården forblev dog i byen . Nu blev gården kaldt ”Nygården”.
Det var heldigt for Nullertroldene på ”Nygården” at de nåede at flytte med gården, for det meste af byen brændte ved en stor brand for mange år siden.
Derved omkom en mængde Nullertrolde. Det var sørgelige tider, men det er en anden historie, som Nuller-olde senere vil fortælle.

Selv om Nullertroldene var flyttet og savnede deres venner i byen fandt de sig hurtigt tilrette ude på landet. De trivedes og var kuglerunde af velvære. Sådan levede de lykkeligt i mange, mange år.
Men….. nye tider var på vej for Nullertroldene. Menneskene begyndte at flytte fra øen. Husene begyndte at stå tomme og uden trivsel kan Nullertrolde jo ikke leve. Det skete også for Nullertroldene på ”Nygården”! Gården kom til at stå tom for mennesker det meste af tiden og Nullertroldene overlevede kun lige med nød og næppe da menneskene kom engang imellem.
Gården stod kold og mørk i mange år – nissen overvejede at flytte og Nullertroldene blev små og tynde og deres haler slæbte henad jorden – den store katastrofe var nær. Flytte kunne de ikke, for der var overfyldt af Nullertrolde i de huse, hvor der fortsat boede mennesker hele tiden.
Når nøden er størst og al håb er ude er det tid for mirakler og det er her historien om Nullertroldene på Nygården tager sin begyndelse.

- og den må du vente med lidt endnu, for Nuller-olde har ikke haft tid til at fortælle videre denne sommer, da hun har haft så utroligt mange nullermænd at holde styr på.

Fortsættes.........

Også Nullertrolde holder jul og Nullernisserne har sørme været i avisen.
Indlæg fra Fyns Amts avis d.21/11 - 08 om øernes julemarked i det gule pakhus Svendborg havn d.29/11 kl. 10-13